Varför välja Glasgow för en semester till Skottland i 2012Bokar semesterhus i Skottland i år kommer att ge dig tillgång till en mängd fantastiska natursköna destinationer, men det finns också några städer som är väl värda ett besök. En som du inte bör missa är Glasgow, som har ett fint utbud av kulturella och historiska sevärdheter.

Glasgow är kanske mest känd för sina fotbollsklubbar och livliga nattliv, men det finns mycket mer än så. I själva verket har det så mycket att göra och se till att New York Times ingår staden på sin lista över ställen att gå under 2012.


Tidningen valde ut ombyggda hamnen distriktet och fascinerande Riverside Museum, som har en samling av transportrelaterade uppvisar inrymda i en state-of-the-art byggnaden på stranden av floden Clyde, som platser att se.

Om du gillar att besöka museer och gallerier samtidigt på en paus, har Glasgow en massa andra platser du kommer att njuta av. The Gallery of Modern Art, den enorma Kelvingrove museum och Folkets Palace, som berättar historien om Glaswegians, är alla väl värda att se.

Kanske gräddan av stadens kulturella sevärdheter är The Burrell Collection. Den har mer än 8000 konstverk som donerats till nationen av den framlidne sjöfarten magneten Sir William Burrell. Bland de objekt som du kommer att se det finns delar som går tillbaka till forntida egyptiska gånger och verk av världsberömda konstnärer som Degas och Cézanne.

Du kan också använda stora stugor i Glasgow området som en bas för att utforska stadens magnifika arkitektur. En av dess mest kända söner är Charles Rennie Mackintosh och han lämnade en imponerande arv i form av mästerverk som Glasgow School of Art, Hus Till en konstälskare, The Tearooms Willow och Scotland Street School.

Om du föredrar att spendera dina getaways utforska de lokala butikerna, kommer du inte besviken. Alla de stora kedjorna finns i gallerior som det Sauchiehall Street Centre och Buchanan Galleries, medan Glasgow har också en mängd fristående butiker, juvelerare och hantverk butiker i Argyle Arcade och West End-distriktet.

Om du har valt att hyra ett slott i Skottland för din semester, kan du mycket väl vara glad att tillbringa kvällarna med din familj och en flaska av några av de berömda lokala whisky. Glasgow har gott om alternativ om du vill få ut, med en mängd bra barer och restauranger, tillsammans med levande musikscener, teatrar och klubbar komedi.

Att njuta av måste-se sevärdheter i Glasgow i stil, hyr ett slott i Skottland för din semester. Scotts Slott har en mängd stora sommarhus nära Glasgow och andra hus semester i Skottland som är perfekt för en lyxig paus


Be Sociable, Share!