Vegetarisk lasagne

En god och vitaminrik vegetarisk lasagne som denna kan även den mest inbitna köttätaren uppskatta. Den blir extra nyttig och god om man gör en krispig grönsallad till.

Vill man inte göra en vegetarisk finns det andra lasagnerecept.

Ingredienser (4 portioner)
1 gul lök
250 g färska champinjoner
1 burk krossade tomater
2 vitlöksklyftor
lite vitpeppar
15 gröna manzanilla oliver med pimento, halverade
1 msk färsk hackad basilika
1 pkt fryst hel bladspenat
1 liten burk keso
1 krm muskot
½ tsk örtsalt
½ tärning grönsaksbuljong
9-12 lasagneplattor
5 dl riven ost
½ dl mjölk
Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka gul lök, skiva champinjoner och stek dem.
Häll på krossad tomat och pressa i vitlök, buljongtärning, och vitpeppar. Koka i 8-10 minuter. Tillsätt oliver och basilika mot slutet.
Tina spenaten enligt anvisningar på förpackningen och blanda den med keson och hälften av osten, örtsalt och riven muskot.
Varva spenatröra, lasagneplattor och tomatsåsen i en ungsform. 3 lager av varje.
Strö resten av osten överst och häll på mjölken.
Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.

Be Sociable, Share!