Vitt bröd fyllt med keso, skinka och champinjoner

Beräknat för 12 portioner
12 g jäst (14 pkt)
6 dl vatten
14 dl vetemjöl special
1 msk salt
4 dl keso
3 dl brynta skivade champinjoner
6 skiva(or) sockersaltad skinka
0,5 msk rosmarin
0,5 msk timjan
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar
lagerblad och polentagryn till garnering

Gör så här
Sätt ugnen på 230 grader. Blanda jäst, kallt vatten och mjöl i en degmaskin eller en bunke. Bearbeta degen i ca 10-15 minuter. Tillsätt salt och bearbeta degen i ytterligare några minuter. Låt degen jäsa i ca 2 timmar i rumstemperatur (eller i kylskåp över natten). Dela degen i två delar och knåda varje del till en stor bulle. Låt bullarna vila i ca 5 minuter.

Kavla ut en bulle i taget till en ca 1 cm tjock rektangulär kaka. Blanda fyllningen och bred ut den på kakan. Lämna en kant utan fyllning så att det går lättare att knipa ihop degen. Rulla ihop kakan som en rulltårta. Forma rullen som en ring och lägg på en plåt. Nyp ihop ändarna ordentligt så att degrullen bildar en krans.
Snitta degen försiktigt runtom och stick lagerblad i snittytorna. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och strö över polentafrön.

Sätt in brödet i ugnen på 225 grader i 5 minuter, sänk därefter värmen till 200 grader och baka i ca 35-45 minuter. Häll lite vatten på en plåt i ugnen för att ge brödet en god skorpa. Kontrollera att brödet är färdigt genom att knacka det på undersidan. Om det är färdigt låter det ihåligt.

Be Sociable, Share!