Volvo Ocean RaceVolvo Ocean Race är en segling regatta där deltar 6 professionella besättningar. Det sker vart tredje år och gör sin turné gång runt om i världen. Det har börjat på hösten i Europa, passerar Atlanten, går runt Afrika, korsar södra Stilla havet till Amerika och därifrån tillbaka till Europa. I år har startat i Alicante där besökare kan bo på hyra i DenÃa.

Den-œvillage-? av Ocean Race vid hamnen i Alicante inleddes den 14 oktober. De följande veckorna, tills den 5 november var det ett brett utbud av aktiviteter för människor i alla åldrar. Besökarna hade fri entré. De typer av verksamheter hade att göra med havet, segling och loppet och var helt underhållande, omvandla hamnen i Alicante på en underbar plats för kultur och nöje. Bland dessa finns 40 verksamheten var till exempel Museum of Volvo Ocean Race med en permanent och en tillfällig utställning. På detta sätt tillfälle gavs att uppleva arbete som pågår i kontrollen mitten av regattan. På bildskärmar flottören kommer att övervakas under 24 timmar per dag tills dess ankomst i Galway i juli 2012.


Dessutom fanns en riklig program som erbjuds konserter. Bland dem fanns Rolling Stones-tribute konsert eller Flamenco sångaren José © Merca © som utförde den 22 Ocotber. Under konserterna är det också möjligt att bo på boende i Calpe. Real Club NÃ ¡utico Calpe organiserar två aktiviteter loppen. De flesta av konserterna var gratis sponsras av gemenskap Valencia. Bortsett från händelserna allt fokuserar på de utmaningar på vattnet. Den 29 oktober började med kust-regattan-œin-ort o Costera-? i Alicante. Det var snabb, taktisk och sevärd och gick längs kusten där ledaren av loppet valdes. Den 30 oktober regattan-œPro-Am-? ägde rum: Det var liknande den förra men den tiden inbjudna gästerna fanns ombord. Från 1 till 05 november the-œLegends Regatta och Réunion-? hölls: en första återträff med alla segel-utmaningen deltagare som har spelat en viktig roll under de 38 åren av regatta historia. Slutligen, den 5 november deltagarna seglade den första etappen av loppet ansluta Alicante med Cape Town och en sträcka på 6 500 nautiska miles (12.038 km) täcktes.

På grund av de extrema väderförhållanden här regattan anses vara en av de svåraste utmaningarna i segling. Volvo Ocean Race 2011 – 2012 inleddes den 5 november hamnen i Alicante och avslutas den 1 juli 2012 hamnen i Galway (Irland). Det finns 9 olika etapper som skall göras: Alicante, Kapstaden, Abu Dhabi, Sanya, Auckland, ItajaÃ, Miami, Lissabon, Lorient, Galway. Det är första gången som det korsar Mellanöstern (Abu Dhabi). Tävlingen tar ungefär 9 månader. De faktiska positioner är: på topp PUMA Ocean Racing som drivs av BERG följt av Team Telefà ³ nica, husbil med Emirates Team New Zeeland och Groupama Sailing Team i sista postion. Strax efter att ha lämnat Alicante, Sanya lagets Abu Dhabi Ocean Racing och den kinesiska Team var tyvärr tvungna att dra sig tillbaka från Ben 1 på grund av en allvarlig skada på fören sin båt. Nu effektiva arbeten görs för att fixera båt för att komma till Kapstaden och vara redo för in-port racing och i början av Leg 2 till Abu Dhabi. Mellan Kapstaden och PUMA Ocean Racing teamet finns ett avstånd av 3600 nm dag den 16 november