Wienerfärslimpa med pressad potatis

Man kan med fördel krydda såsen med gelé

Ingredienser:
500 g köttfärs nöt/kalv
1 lök
2 dl mjölk
2 dl ströbröd
salt och peppar
1 dl majskorn
1 dl bönor i små bitar
1 dl tärnad kokt morot
2 msk soja

sås:
2 dl grädde
2 dl vatten
kryddpeppar, mjöl, smör

Kokt potatis att pressa

Gör så här:
Stek gul lök i smör så att den får ordentligt med färg. Låt kallna och mal
eller kör i mixer.
Blanda färs, ströbröd, mjölk och lök med salt och peppar. Tillsätt därefter
grönsakerna och forma det hela till en limpa på en smord plåt.
Pensla med soja och låt vila i kylen någon halvtimma.
Ställ ugnen på 180° och ställ in limpan. Tillsätt vatten efter 15 minuter,
låt det hela halvsteka tills limpan är genomgräddad. Ta limpan ur ugnen efter
ca 30 min.
Såsen
Fräs lite smör i en kastrull, tillsätt mjöl och slå i buljongen från limpan.
Koka ihop med grädde och krydda med kryddpeppar. Skiva limpan och servera med
gräddsåsen och pressad potatis och rårörda lingon.

Be Sociable, Share!