Yoghurtdessert med mango och kardemumma

6 mindre glas (t ex whiskyglas)

1 liter naturell yoghurt
rivet skal från 1 citron
1 dl florsocker
2 mangofrukter

2 msk råsocker
1 dl hackade pistagenötter
2 msk krossade rostade kaffebönor
1 dl finhackad mörk choklad
1/2 msk krossade kardemummakärnor

Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt det rinna av i minst en timme
(gärna över natten). Blanda ner citronskalet och florsockret i
yoghurten. Skala mangofrukterna och skär ner dem i små tärningar.
Blanda sedan ner dem i yoghurtblandningen.

Blanda samman kardemummakärnorna, kaffebönorna, råsockret,
pistagenötterna samt den mörka chokladen och fördela en del av
blandningen i botten av varje serveringsglas.

Lägg yoghurt- och mangosmet i ett tjockt lager ovanpå och garnera
sedan varje glas med det som är kvar av nötblandningen.

Be Sociable, Share!